روستای توریستی برغان کجاست؟
روستای برغان کجاست؟
روستای زیبا و تفریحی برغان در بخش چندار مربوط به شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز واقع شده است و این روستای تفریحی در دل رشته کوههای البرز در بین شهر کرج و هشتگرد قرار گرفته است. رونق گردشگری در تمامی فصول در این روستا به دلیل قرار گرفتن در مسیر کوهستانی و سرسبز کرج بهسمت کردان است؛ البته نباید این موضوع را فراموش کرد که موقعیت جغرافیایی برغان با اهمیت دو رود سنج و شاهرود دو چندان شده و یکی از دلایل مهم توسعه و آبادانی این روستا به شمار میآید؛ رودهای پرآبی که از رشته کوههای البرز مرکزی سرچشمه گرفته و از کنار روستا عبور میکند واقعا دیدنیست.
معمولا در اطراف شهر کرج و هشتگرد روستاهای خوش آب وهوایی وجود دارد که حتی بعضی از آنها دارای مکان های جالب و دیدنی مانند قلعه آغشت نیز هستند، اما تعدادی از آنها فراتر از یک بخش معمولی هستند و زیبایی های آن در کنار امکانات و توریستی بودن باعث شده نظر بسیاری از خریداران ویلا را به خود جلب نماید. برغان در موقعیت جغرافیایی شمال غربی شهر کرج قرار دارد و فاصله آن تا مرکز شهر کرج حدود ۲۱ کیلومتر است. این روستا با مرکز پایتخت (تهران) حدود ۶۸ کیلومتر فاصله دارد.
قدمت تاریخی روستای برغان
روستای برغان دارای قدمتی طولانی حتی بیشتر از کرج دارد و قدمت مناطقی از آن اعم از بازار و برخی خانههای قدیمی به دوره قاجار بازمیگردد. این روستا که اغلب آن را با “مهد چنارهای هزارساله” میشناسند، دارای درختانی کهنسال و دیدنیست که به ما نشان از قدمت برغان از گذشتههای دور میدهد. این روستای تفریحی دارای سه اثر تاریخیست که تمامی آنها ثبت شده و شامل حسینیه اعظم برغان، پل صفویه و همچنین درخت معروف چنار داخل محوطه مسجد جامع میباشد. علاوه بر مواردی که گفته شد آلوی برغان، بستنیگله و مراسم تعزیه برغان سه اثر دیگر و قابل ذکر هستند که تا امروز توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت رسیده است.
اهالی روستای گردشگری برغان از قدیم به کاسبی و تجارت مشغول بودند؛ هم اکنون نیز این منطقه نسبت به دیگر روستاهای اطراف بیشترین تعداد مغازه و رستوران را دارد. در قدیم که کرج ده کوچکی به شمار می آمد، مردم از طریق مسیر کوهستان مسافت طهران تا قزوین را بوسیله چهارپایان طی میکردند و طولانی بودن مسیر، باعث میشد تا با اتراق کردن در کاروانسرا و قهوهخانههای روستای برغان شب را صبح کنند لذا این موضوع در رونق کسبوکار مردم تاثیر بسزایی داشته و امروزه نیز یکی از مناطق گردشگری در استان البرز به حساب می آید. همچنین با توجه به قدمت این روستا در زمان های گذشته حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ باب مغازه اعم از کارگاههای قنادی، حلاجی و حتی رنگرزی فعالیت میکردند و مردم نیز در روستا به این حرفه ها مشغول بهکار بودند که بقایای آن هنوز قابلمشاهده است
بازار توریستی برغان
بازار معروف برغان از قدیمیترین بازارها در استان البرز است و قدمت آن همانطور که گفته شد به دوره قاجار برمیگردد. این بازار در قدیم بهعنوان یک مرکز تجارت محصولات کشاورزی شهرت داشته و در هم اکنون نیز مهمترین محصولات برغان یعنی گوجهسبز، آلو و میوههای تابستانی در آن به فروش میرسند. شاید برای شما که به تازگی با بازار برغان آشنا شده اید جالب باشد که بدانید بازار در گذشته حدود ۱۵۰ مغازه شامل قهوهخانه، خراطی، نعلبندی، پنبهزنی، گیوهدوزی، عطاری و غیره وجود داشته که در تمام اینها مبادله رایج و مرسوم کالا به کالا صورت میگرفته است.
بخش عمدهای از ساکنان این روستا از قدیمی های منطقه هستند و به زبان تاتی با یکدیگر صحبت میکنند؛ البته این زبان قدیمی با آمدن مهاجران غیر بومی که معمولا برای گردش و بازدید عازم شده اند کمرنگ شده و در حال فراموشی است. مردم روستای برغان بیشتر به شغل باغداری، دامداری و زراعت مشغول بوده و برخی دیگر نیز با توجه به گردشگری بودن منطقه از طریق فعالیت در شغل صنایع دستی و امور خدمات تفریحی و توریستی امرار معاش میکنند. محصولات زراعی برغان شامل غلات، صیفیجات و همچنین محصولات باغی اعم از گردو، توت، آلبالو، گوجه سبز و گیلاس میباشد. محصولات دامی نیز در این محل رونق دارد که شامل فرآوردههای لبنی و عسل های ناب میشود. بهتر است بدانید هنوز هم به رسم گذشته، بازیهای بومی مانند الکدولک و بازی های جالبی همچون کلاه دربرک و سه کوره در میان اهالی روستای برغان رواج دارد.
مسیر دسترسی به روستای برغان
روستای برغان در کنار مناطق دیدنی و زیایی همچون کردان و تهراندشت یکی از جاذبه های گردشگری استان البرز به حساب می آید که برای رسیدن به آن دو راه از سمت آزادراه کرج – قزوین وجود دارد تا به منطقه کردان برسید و سپس باید در کیلومتر ۲۰ اتوبان وارد جاده کردان برغان شوید و خودتان شاهد منطقه ای بسیار زیبا در دهانه درهای سرسبز و رودخانه ای پر آب باشید. لازم است بدانید که در مسیر پس از عبور از چند روستا به نام های (چلنگدار، سیاهکران، علاقبند، تالیان، امینآباد) به منطقه برغان خواهید رسید.
دومین مسیر دسترسی به این منطقه از داخل شهر کرج است. میبایست از بلوار باغستان کرج وارد جاده آتشگاه شوید و سپس در مسیر کوهستانی و عبور از رستوران های زیبا بهسمت برغان بروید. این جاده پرپیچوخم و کوهستانی از میان کوههای البرز میگذرد. در این مسیر ابتدا به آتشگاه و یک دوراهی خواهید رسید که حدود ۱۰ کیلومتر تا روستا فاصله است.
در اطراف شهرستان کرج مناطق و اماکن تفریحی و گردشگری زیادی وجود دارد که در سایت ویلا عمارت سعی شده تا به تک تک این مناطق و بخصوص جاهای تفریحی کرج پرداخته شود تا شما عزیزان با این شهر متمدن و گردشگرپذیر بیشتر آشنا شوید.